Actueel

Wij hechten aan de privacy van onze leerlingen. Om die reden vindt u op deze pagina slechts een selectie van ons nieuws, waarbij we één foto per artikel tonen. Ouders en verzorgers van onze leerlingen kunnen terecht op MijnSchool. Wie is ingelogd vindt daar het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken.

26 maart, Levensbeschouwelijk onderwijs.

Op onze school starten we de dag eigenlijk altijd met een verhaal, lied of gesprek over een bepaald onderwerp. We maken daarbij gebruik van het materiaal van Kind op Maandag. Kind op Maandag is een methode voor levensbeschouwelijk onderwijs. De uitgeverij hiervan biedt voor deze periode ook materiaal aan voor thuisgebruik. Via onderstaande link kunt u daarbij komen. Misschien een mooie manier om de "lesdag" mee te beginnen.

kwintessens.nl/start

23 maart, GGD

Hierbij een bericht van de GGD

19 maart, Tekeningen voor het Botniahuis

Beste ouders / verzorgers en leerlingen,

Nu alle bejaardenhuizen en verzorgingshuizen op slot gaan komt de oproep of we voor de bewoners daar iets kunnen betekenen. En dat kunnen we!!!

We hebben besloten om als Korendrager het Botniahuis te adopteren hiervoor. Het Botniahuis staat tegenover de school. We willen vragen of de kinderen tekeningen, knutselwerkjes enz willen maken voor de bewoners maar ook voor de verzorgers. Dat fleurt te mensen daar lekker op. Bij de ingang van het Botniahuis staat een grote doos waar de werkjes in gedaan kunnen worden. Een kaart sturen mag ook dan is het adres Botniasteeg 5 8801KJ Franeker.

18 maart, Corona vervolg

Geweldig!!! Wat fijn dat u allemaal zo goed meewerkt. Vanmorgen zijn bijna alle kinderen met of zonder ouders langs geweest om het werk op te halen. Mooi verdeeld over de ochtend. Fijn dat dat zo goed kon verlopen. En wat fijn dat u de opvang , hoe lastig ook soms, zo veel mogelijk zelf regelt.

Voor de ouders die kinderen voor de opvang hebben aangemeld nog even een vraag. Wanneer er iets wijzigt of kinderen zijn ziek , wilt u mij dan een berichtje sturen.. graag 0618342250 met vermelding van de naam van uw zoon of dochter.

en dan is dit denk ik een van de laatste berichtjes voorlopig. We gaan een bijzondere tijd tegemoet. Het blijft raar en onzeker. We gaan er het beste van maken. Wel een verzoek.. Laten we elkaar op de hoogte houden. Stel een van de kinderen wordt ziek of u als ouder. Deel het met ons. Laten we verbonden blijven met elkaar dan kunnen we ook aan elkaar denken. Van onze kant gaan we dat ook proberen.

We wensen u veel succes met uw nieuwe taal als juf/ meester.

en.... Zorg een beetje voor elkaar.

laten we met elkaar hopen en bidden dat alles snel weer beter wordt en dat dit zo kort mogelijk duurt.

vanuit de Korendrager wensen we u alles goeds,

met vriendelijke groet,

Piet Huijser

2 maart, Gym in groep 2

Wekelijks krijgen de kinderen van groep 1 en 2 gymles op school van onze sportcoaches. De ene week van juf Daniëlle en de andere week van juf Lieke. Vandaag heeft juf Lieke ze de pannenkoekrol geleerd.

2 maart, Voorleeswedstrijd

In de Koornbeurs vond woensdag 26 februari, de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. Kandidaten van maar liefst 21 basisscholen uit de regio Noordwest-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde.

Jilse de Boer is tijdens de voorleeswedstrijd op onze school voorleeskampioen geworden en streed voor een plekje in de provinciale ronde. Het ging om kandidaten van 21 basisscholen uit Harlingen, Franeker, Midlum, West-Terschelling, Tzum, Achlum, Sexbierum, Dronryp, Menaam, Wjelsryp, Berlikum, Marsum, Bitgummole, Minnertsga en St.- Annaparochie. De leerlingen lazen een door henzelf gekozen fragment voor uit een kinderboek.

De presentatie van de voorleeswedstrijd was in handen van Sander van Circus Salto. In de jury zaten dichter Arjan Hut, schrijfster en vertaalster Martsje de Jong, verhalenverteller Frank Belt, wethouder van de gemeente Waadhoeke Nel Haarsma en voormalig leesconsulent van de Bibliotheek Janke Abma. Tijdens de pauze verzorgde Sander van Circus Salto een act.

Jilse de boer is helaas niet door naar de provinciale ronde, maar ze heeft het supergoed gedaan! Wij zijn trots op Jilse, want ze heeft prachtig voorgelezen.

11 februari, Vakantie rooster volgend schooljaar.

Hierbij het vakantie rooster voor het schooljaar 2020-2021

april